CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RO - Rumunská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RO - Rumunská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

PEJSAKÓWKA 2017

Hlavní stránka Novinky Aktuality PEJSAKÓWKA 2017

9.6.2017

PEJSAKÓWKA 2017 Ve dnech 6.-7. června jsme se účastnili v polských Pulawách XXII. ročníku mezinárodní vědecké konference věnované chovu prasat. Jejím letošním leitmotivem bylo „Zdraví - rozhodující faktor pro konkurenceschopnost chovu prasat.“

Po celá poslední léta zaznamenává Polsko obecný pokles chovu prasat a chovatelé si stěžují na nízkou ziskovost. Profesor dr. Zygmunt Pejsak upozorňuje na konverzi krmiva jako nejlepší parametr pro posouzení zdraví a ziskovosti chovu prasat, který je v Polsku, bohužel, stále o 20 - 30% vyšší než v Dánsku, což vede k vyšším nákladům na spotřebované krmivo o 100 - 120 zł na krmníka (110 kg). Je to hlavně kvůli žádné nebo nedostatečné zdravotní prevenci. Naštěstí se každý rok zvyšuje počet uvědomělých chovatelů, kteří s využitím specifické prevence dosahují ekonomického úspěchu chovu.

Jedním v přednáškách diskutovaným tématem byl problém Leptospirózy v prasečí reprodukci. Téma ve svém vystoupení rozebral prof. David Taylor (University of Glasgow), dlouholetý výzkumník této problematiky. Leptospiróza je stále důležitějším faktorem při zhoršujícím se výsledku reprodukce,  způsobuje potraty u prasnic a prasniček. Letitý výzkum a vývoj Biovety umožnil uvést na trh inovativní vakcínu, která chrání plod proti nejčastějším serotypům Leptospirózy. Biosuis Parvo L(6) je jediným přípravkem tohoto druhu používaným na polském trhu. Navíc chrání plod nejen proti Leptospiróze, ale také proti velmi nebezpečnému prasečímu parvoviru.

Biovetě důvěřuje bezpočet veterinárních lékařů i chovatelů v celé Evropě. Neustále se rozšiřuje naše portfolio přípravků pro imunoprofylaxi selat, prasnic a prasniček. V Polsku v současné době prodáváme také tyto preparáty:
Biosuis APP 2.9,11 - proti pleuropneumonii
Biosuis M.hyo - proti Mycoplasma hyopneumoniae
Erysin Single Shot - proti července prasat
Parvoerysin - proti črvence a prasečímu parvoviru
Kolisin Neo - proti kolibakterióze u nově narozených selat.



Sdílet: tw.png, 637B fb3.png, 512B gg.png, 716B in.png, 595B